Obsah

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Obsah

  • Veľkonočné tvorenie

    Dnes sa naša škola na dve hodiny zmenila na VAJÍČKOVO.  Vajíčka sme zdobili, lepili, maľovali, farbili, vyfukovali, ale i varili, smažili a jedli :)  Okrem vajíčok deti vyrábali veľkonočné dekorácie. Karolínka Bauerová priniesla medovníkové vajíčka a dekorácie z polienok, teta Albínka upiekla veľkonočného barančeka, teta Milka učila deti pliesť korbáče, teta Martika učila deti zdobiť vajíčka bavlnkami. Deti pracovali ako "včeličky v úli " . Ďakujeme všetkým za veľkonočné naladenie a prajeme veselé veľkonočné sviatky :)

  • Zápis do 1.ročníka

    Dňa 17.4.2024 privítame všetkých budúcich prváčikov :)

  • ČÍTAŠ, ČÍTAM, ČÍTAME

    Naša škola v  projekte "Čítame pre radosť"   zakúpila nové knihy pre žiakov. Nové knihy si žiaci môžu požičať domov, alebo môžu čítať počas prestávok a v popoľudňajšom čase. V triedach sú vytvorené čitateľské police  a čitateľské kútiky :)

  • Matematická súťaž Klokan

    Dnes sa naši žiaci zapojili do súťaže Matematický KLOKAN. V tejto medzinárodnej súťaži im držíme palce a prajeme veľa úspechov nielen v matematike.

  • Deň vody 22.3.2024

    Dnes sme aktivity v škole zamerali na problematiku vody. Žiaci získali poznatky a zistili zaujimavosti o vode.  Všetci sme si uvedomili, že PITNÁ VODA NIE JE SAMOZREJMOSŤ. 

  • Dekanátne kolo biblickej olympiády 2023/2024

    Žiaci Nela Belanová, Samuel Molda a Sára Bianka Mentelová dňa 21.3.2024 úspešne reprezentovali našu školu na dekanátnom kole biblickej olympiády. Zvládli to deň po náročnom Testovaní 9, za čo im patrí veľká vďaka.

    Žiakov na olympiádu pripravovala RNDr.Silvia Vačková. Ďakujeme.

  • Exkurzia v Lesníckom a drevárskom múzeu vo Zvolene

    Pani učiteľka Silvia Vačková s deťmi z Bádateľského a ochranárskeho krúžku navšívili 20.3.2024 Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene. 

  • Veľkonočné tvorenie

    Veľká noc sa blíži a na krúžku Ručné práce deti tvoria veľmi pekné veľkonočné dekorácie. Na budúci týždeň budú zdobiť medovníkové vajíčka :)

  • Hodina s praktickými činnosťami - opis pracovného postupu

    Pri preberaní učiva o dynamickom opise si šiestaci spestrili vyučovaciu hodinu praktickými činnosťami. Postupovali podľa určeného pracovného postupu a v dvoch fázach si vyrobili hlavolam z drôtu a smotanový dezert s piškótami. V dobrej a veselej atmosfére dospelí k úspešnému záveru a pochopili, aké dôležité je postupovať podľa dohodnutých pravidiel a návodu. Len vtedy sa dielo podarí. Manipulatívne pomôcky a techniky na vyučovaní aktívne uplatňuje pani  učiteľka Mgr. Adriana Rákošová. Pri aktivitách jej pomáha pedagogická asistentka Bc. Martina Ivanová.

  • Týždeň mozgu

    Druhý marcový týždeň sme sa spoločne so žiakmi venovali činnostiam a aktivitám zameraným na rozvoj jedného z najdôležitejších orgánov nášho tela – mozgu. Spoločnými silami sme sa posnažili rozlúsknuť niekoľko úloh, ktoré pre nás pripravil Regionálny úrad verejného zdravotníctva a podporili sme mozgové funkcie ako myslenie, pamäť, priestorová orientácia, pozornosť či predstavivosť. Aktivity pripravila školská digitálna koordinátorka Mgr. Dagmara Halasovič.

  • MAREC - MESIAC KNIHY :)

    Dnes 1.3. začal MESIAC KNIHY. My sme už začali :) Dnes si žiaci vybrali knihy zo školskej knižnice, ktoré budú čítať počas jarných prázdnin a vo voľnom čase.  Do školy sme objednali veeeľa nových zaujímavých kníh, ktoré nám budú zaslané po prázdninách. Máme sa na čo tešiť :)

  • Úspech v biologickej olympiáde

    Dňa 13.2.2024 našu školu reprezentoval Kristián Mlatec, žiak deviateho ročníka, na okresnom kole biologickej olympiády. Umiestnil sa naozaj výborne, obsadil 2. miesto v kategórii C - TP (teoreticko - praktická časť), pričom súťažil s viac ako päťdesiatimi súťažiacimi z celého okresu. Postupuje do krajského kola, ktoré sa bude konať 18.3.2024. Veľmi sa tomu tešíme, blahoželáme mu k úspechu a prajeme ďalšie úspechy aj na krajskom kole súťaže! Kristiána pripravuje na súťaž pani učiteľka RNDr.Silvia Vačková.

  • Spevácky koncert

    Vo štvrotk 29.2. sa v kultúrnom dome uskutočnil Spevácky koncert hudobného odboru ZUŠ J.Domeho, ktorý vedie pani učiteľka Jaroslava Kvasnicová. Spevácky odbor prebieha v našej škole dva dni v týždni.  Na koncerte z dôvodu ochorenia nevystúpili všetky deti. Deti, ktoré vystupovali veselo a s chuťou zaspievali nacvičené piesne. Pre všetkých bol zážitok vypočuť si spev detí, ktoré sa učia ovládať svoj hlások.  Na koncerte vystúpili : Adelka Janáková, Emily Švajdová, Peter Štrbo a deti z Mane. Spevácky odbor navštevuje aj naša pani zástupkyňa Ľubica Dvorská, ktorá  sa spevu aktívne venuje veľmi dlho  a k spevu vedie aj deti.  Ďakujeme všetkým účinkujúcim a tešíme sa na ďalšie vystúpenia :)

  • Krúžok šikovných rúk - pridanie fotiek

    Pozrite sa na krásne výrobky vašich šikovníkov, ktorí si na krúžku šikovných rúk vyrobili takéto pekné srdiečka .

    V stredu 22.11.2023 vyrábali deti na krúžku šikovných rúk s pani Karolínou Bauer šperky. Krása ! :)

  • Klavírny koncert

    Dňa 27.2.2024 sa uskutočnil klavírny koncert detí, ktoré sa učia hrať na klavíri pod vedením pani Karolíny Bauerovej.  Bolo to ich prvé vystúpenie. Väčšina vystupujúcich cvičí hru na klavíri len niekoľko mesiacov. Nacvičené skladbičky zahrali vynikajúco a veľmi pekne. Pre všetkých to bol príjemný zážitok a prekvapenie, že sa vytvorila skupina detí, ktoré hra na klavíri  baví a učia sa s chuťou. Okrem mladých klaviristov vystúpili aj šikovní speváci  a speváčky. Na koncerte vystúpili: Damián Petržel, Adela Janáková, Stela Poljačiková, Ivor Bauer, Tamara Hudecová, Ema Menčíková, Peter Mihálik, Nela Bauerová, Adela Poljačiková. Všetkých držíme palce, aby v speve a v hre na klavíri naďalej napredovali a tešíme sa na ich ďalšie vystúpenia :)

  • Blokové vyučovanie v 3.ročníku

    Dňa 12.2. 2024 sa uskutočnilo v 3. ročníku blokové vyučovanie na Valentínsku tému. Žiaci riešili úlohy z čítania, slovenského jazyka a matematiky. Keď si splnili tieto povinné úlohy, mohli vyrobiť valentínku pre svojich najbližších , alebo matematický násobilkový veniec. Všetky úlohy sa im podarilo splniť. Na záver sa každý žiak sebahodnotil. Blokovka sa im páčila.

    Blokové vyučovanie do vyučovania zaradila pani učiteľka Tamaškovičová. Nové formy vyučovania sa budú postupne zavádzať v novom kurikulu a tým sa zvýši záujem žiakov získavať a osvojovať si nové poznatky.

  • Pokus výbuchu sopky na hodine geografie v 5.ročníku


    Na hodinách nielen geografie, ale i anglického jazyka pani učiteľka Feješová uplatňuje aktivizujúce metódy. Pokus s výbuchom sopky umožnil žiakom názorne pochopiť sopečnú činnosť.

  • Učenie v maskách

    Dnes sme sa učili v maskách. Deti aj učitelia sa obliekli v karnevalovom štýle a spestrili sme si tak koniec fašiagov. Vyučovanie prebiehalo ako každý deň, ale bolo obzvláštnené veselosťou a dobrou náladou, ku ktorej prispelo aj občerstvenie hranolkami cez veľkú prestávku. Všetky masky boli ocenené sladkou odmenou. Spomedzi nich sme vybrali najoriginálnejšie, ktoré si mohli pochutnať na ďalšej sladkosti:) Najzamaskovanejšie triedy budú odmenené pizzou, ktorú si objednajú pred jarnými prázdninami. Na návštevu prišli aj deti zo škôlky :)​​​​​

    ​​​​

    Najzamaskovanejšie masky:)

    1.ročník: tankista Mathias, Elfka Vivien, motýľ Vikinka, princezná Emka.

    2.ročník: hviezdna obloha Stelka, policajt Damián, kovbojka Tamarka

    3.ročník upírka Hanka, tiger Efram, Wednesday z rodiny Adamsovcov - Emka

    4.ročník: smrťka Peťko, indián Filip, Ninja Oliver

    5.ročník: vojak Matúš, SBSkárka Karolínka, spidermanka Nelka, smrťka Jakub J, policajt Jakub K.

    6.ročník: železničiarka Dominika , Jokerka Radka, kovbojka Zuzka

    7.ročník: princezná Nelka

    8.ročník: biznismenka Adelka, doktorka Kika

    9.ročník: policajtka Dianka, pirátka Zuzka

  • Lyžiarsky kurz - SKI Racibor Oravský Podzámok

    V dňoch 5.2 - 9.2.2024 sa uskutočnil lyžiarsky výcvik v SKI Racibor. Počas výcviku mali žiaci možnosť naučiť sa lyžovať a snoubordovať. Inštruktorom lyžovania bol pán učiteľ Halás a inštruktorkou snouboardu bola pani učiteľka Feješová. Základy i pokročilejšie prvky lyžovania a snoubordovania sa naučili všetky deti. Počas týždňa sa nielen vzdelávali v zimných športoch, ale  absolvovali aj rôzne zábavné aktivity,  spoločenské hry, maškarák. Počas oddychového dňa navštívli Dolný Kubín a Oravský Podzámok. Lyžiarsky výcvik sme vyhodnotili ako veľmi úspešný :)

    Záverečný "had na svahu" :)

  • POZVÁNKA

    Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ v Trávnici pozýva všetky deti na MAŠKARNÝ PLES :)

    SOBOTA 10.2.2024

    Dňa 13.2.2024 - V utorok pred Popolcovou stredou fašiangové obdobie  v škole ukončíme UČENÍM V MASKÁCH :)

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Cintorínska 70/1, Trávnica
    Cintorínska 70/1
    941 46 Trávnica
  • Základná škola: 0948 716 343
    Základná škola - vedenie školy: 0911 264 301
    Materská škola a školská jedáleň: 0940 604 491

Fotogaléria