Obsah

Fotogaléria

V tomto fotoalbume za nenachádzajú žiadne galérie

Obsah

  • Mikuláš v škole

    Dnes k nám do školy zavítal Mikuláš, ktorý nás všetkých potešil svojou prítomnosťou a odmenil všetky dobré deti.

    Za podporu ďakujeme Obecnému úradu, Rodičovskému združeniu, pani Betke Skačanovej a pánovi Antonovi Majerovi a samozrejme Mikulášovi

  • Vianočné trhy

    Na vianočných trhoch v kultúrnom dome pred príchodom Mikuláša mala svoje predajné miesto aj Základná škola s materskou školou. Týmto sa chceme poďakovať pani Anke Ivanovej za výrobu a predaj ikeban, pani Stázke Skačanovej za predaj výrobkov a pani Betke Skačanovej, ktorá pripravila medovníčky a cukrovinky. Celý výťažok z ich predaja venovali škole. Srdečne ĎAKUJEME !!!

    Škole venoval peknú sumu aj pán Peter Fialka, ktorému tiež srdečne ďakujeme, ako aj všetkým, ktorí ste kúpou výrobkov prispeli škole.

  • Bádateľský a ochranársky krúžok

    Dňa 28.novembra 2023 sme sa so žiakmi z bádateľského a ochranárskeho krúžku zapojili do novembrovej fotovýzvy Stromu života. Žiaci z nášho krúžku sú totiž zároveň členmi Klubu Stromu života Adonis pri ZŠ s MŠ Trávnica. Urobili sme si svojho maskota Stromáčika a poslali fotky do súťaže. Dúfame, že sa v súťaži dobre umiestnime. 

    Bádateľský a ochranársky krúžok vedie v škole RNDr.Silvia Vačková

  • Praveké obydlia na piatackom dejepise...

    Piataci sa učia o praveku a v rámci vyučovania vyrábali na dejepise makety pravekých obydlí.

  • Muzikál Z rozprávky do rozprávky

    Dňa 15. a 16.11.2023 sa naši žiaci zúčastnili hudobného predstavenia - muzikálu.

    Muzikál s názvom Z rozprávky do rozprávky pripravili pedagógovia a žiaci pri príležitosti 65.výročia založenia ZUŠ T. Sládkoviča v Šuranoch. Súčasťou predstavenia boli aj tanečné čísla študentov topoľčianskeho konzervatória. Zaujímavé predstavenie plné spevu, tanca, rozprávok sa našim deťom veľmi páčilo. V orchestri, ktorý sprevádzal celé prdstavenie, hrala spolu so žiakmi a pedagógmi ZUŠky aj naša deviatačka Nela Belanová.

  • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

    Naša škola sa tento rok tiež zapojí do zbierky "Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok ?"

    Krabice môžete priniesť do ZŠ do 4.12.2023. Ďakujeme !

  • Projekt Krókus

    Na pamiatku židovských detí - obetí holokaustu sme dnes so žiakmi 9. roč sadili cibuľky žltých krókusov.

  • Záujmové útvary

    Varenie, Športový krúžok, Folklórny krúžok

  • Výchovný koncert PRÍBEH SLOVENSKA

    Hudobno - vzdelávací program, ktorí sme so žiakmi absolvovali dňa 26.10.2023, sa zaoberal dejinami našej krajiny. Súčasťou programu bola aj hudobná zložka s piesňami interpretovanými naživo. Deťom sa program veľmi páčil, za správne odpovede na otázky boli odmenené sladkosťou a všetci sme si mohli zaspievať známe slovenské pesničky.

  • Bavili sme sa s klaunom

    Dňa 26.10.2023 sa naši žiaci zabávali na veselom predstavení, ktoré im pripravili dvaja klauni. Deti zažili dopoludnie plné smiechu a radosti. Ďakujeme :)

  • Spievame starým rodičom

    Tento projekt sa uskutočnil vďaka podpore z nadácie EPH.

    Dňa 25.10.2023 sme realizovali podujatie Spievame starým rodičom, na ktorom sme s deťmi z materskej a základnej školy prezentovali slovenské ľudové piesne pre ich starých rodičov. Všetky vystupujúce deti boli oblečené v krojoch, ktoré sme mohli dať ušiť z finančných prostriedkov získaných z nadácie EPH. 

    Vystúpenie našich žiakov bolo venované starým rodičom ako prejav úcty a vďaky za ich starostlivosť a lásku. Spevom ľudových piesní sme chceli zblížiť generácie detí a starých rodičov. Sme presvedčení o tom, že sa nám to vďaka krásnemu spevu ľudových piesní a kráse krojov, ktoré mohli mať deti oblečené aj podarilo. Tešíme sa na ďalšie vystúpenia.

  • Blokové vyučovanie v tretej triede

    Dňa 23.10.2023 sme v 3. triede mali blokové vyučovanie  pri príležitosti Dňa jablka. Trvalo 3 vyučovacie hodiny. Žiaci pracovali vo dvojiciach, vzájomne spolupracovali, pomáhali si. Vypracovali úlohy zo slovenského jazyka - vybrané slová po b, z čítania - prečítali text a vypracovali k nemu pracovný list, z matematiky si zopakovali sčitovanie a odčitovanie. Na hodine výtvarnej výchovy maľovali jabĺčka.. Na záver sa ohodnotili najskôr sami , potom ich vyhodnotila triedna učiteľka Mgr. Tamaškovičová . Všetci pracovali, boli úspešní a za odmenu dostali jednotky a diplomy.

    Pani učiteľka Slávka pozvala na blokové vyučovanie aj rodičov, ktorí mali možnosť vidieť prácu svojich šikovných detí. Ďakujeme za spestrenie vyučovania.

  • Posedenie pre starých rodičov

    ....uskutoční sa v kultúrnom dome. Tešíme sa na Vás !

  • Deň jablka 2023

    Dnes sme si u nás v škole pripomenuli rôznymi aktivitami Deň jablka. 

  • Záujmový útvar Krúžok mladých zdravotníkov

    V škole pracuje už druhý rok pod vedením pani asistentky Bc.Martiny Ivanovej.

    Šiestaci sa minulý rok zúčastnili súťaže mladých zdravotníkov. Tento školský rok im pribudli posily mladších žiakov

    Deťom prajeme veľa úspechov v ich práci.

  • Pozvánka na posedenie so starými rodičmi

  • Medzinárodný deň knižníc - Vznik zvitkovej knihy

    Workshop o vzniku zvitkovej knihy pre žiakov 1. - 6.ročníka pripravila pri príležitosti Medzinárodného dňa knižníc pani učiteľka Adriana Rákošová. Žiaci sa dozvedeli mnohé informácie o vzniku písma a kníh. Následne si mohli vyskúšať, ako urobiť zvitkovú knihu svojpomocne. Ďakujeme za veľmi inšpiratívne aktivity a spestrenie vyučovania.

  • Naši žiaci pracujú v záujmových útvaroch...

    Dnes :

    TVORIVÁ DIELŇA  a KRÚŽOK ŠIKOVNÝCH RÚK s Denisou Skačanovou a Karolínou Bauer 

    FLORBAL s Annou Ivanovou

  • Tekvicový festival - Deň otvorených dverí na SOŠ gastronómie a služieb v Šuranoch

    Dnes, 18.10.2023 sa naši žiaci 7., 8. a 9.ročníka zúčastnili  Dňa otvorených dverí na SOŠ gastronómie a služieb v Šuranoch. Zapojili sa do súťaže o najoriginálnejšie vyrezanú tekvicu, súťažili v netradičných športových disciplínach, tiež v gastronomických zručnostiach, kreatívne tvorili. Mohli ochutnať jesenné špeciality, pochúťky z grilu, videli flabovanie, ukážky zdobenia cukrárskych výrobkov, stolovanie a prezentáciu školských včelárov. 

  • Milión detí sa modlí ruženec

    Dnes, 18.10.2023 sme sa zapojili do celosvetovej aktivity Milión detí sa modlí ruženec. Modlili sa aj deti 1. stupňa s p. dekanom Štefanom Bebjakom. Aktivitu realizovala pani učiteľka Silvia Vačková na hodinách náboženskej výchovy.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou, Cintorínska 70/1, Trávnica
    Cintorínska 70/1
    941 46 Trávnica
  • Základná škola: 0948 716 343
    Základná škola - vedenie školy: 0911 264 301
    Materská škola a školská jedáleň: 0940 604 491

Fotogaléria